Welkom op Valvas.be
Welkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

01 March 2014
Vanaf vandaag is ritsen in het verkeer niet alleen hoffelijk maar ook verplicht in België. Overtredingen zullen worden bestraft met boetes van 55 €. Om te weten hoe je moet ritsen is er de website www.RitsenDoeJeZo.be

27 February 2014
Donderdagavond 27 februari is "kunstpaus" Jan Hoet in zijn slaap overleden. Hoet was de oprichter van het SMAK (Stedelijk Museum voor Actuele Kunsten) in Gent.

19 February 2014

Op een plein in de Oekraïense hoofdstad Kiev vechten de politie en demonstranten hard met elkaar. Het lijkt wel een veldslag uit een oorlogsfilm. Bij de gevechten zijn tientallen doden en honderden gewonden gevallen.

De politie probeert de demonstranten met wapenstokken, waterkanonnen en rubberkogels van het plein te krijgen. De demonstranten vechten hard terug en gooien met vuurwerk en stoeptegels.

De demonstranten willen dat president Janoekovitsj aftreedt. Ze protesteren al maanden om dat voor elkaar te krijgen. De ruzie gaat onder andere over de landen waarmee Oekraïne samenwerkt. Een deel van de bevolking wil dat Oekraïne meer samenwerkt met Europa. Anderen vinden juist dat het land meer bij Rusland hoort.

Het lijkt er niet op dat er snel een oplossing komt. De president en de demonstranten geven elkaar de schuld van al het geweld in het land.


01 January 2014
Aan alle bezoekers van Valvas een hartelijk nieuw jaar 2014 toegewenst.

05 December 2013
Op donderdag 5 december 2013 is voormalige president van Zuid Afrika, Nelson Mandela, overleden. Samen met president F.W. de Klerk kreeg Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede voor "hun inspanningen voor het vreedzaam einde van het apartheidsregime en het leggen van de funderingen voor een nieuw democratisch Zuid-Afrika".

22 November 2013
Op 22 november 1963 in Dallas Texas werd 50 jaar geleden de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, vermoord. Kennedy was op dat moment 46 jaar oud en één van de jongste presidenten.
Twee officiële onderzoeken leidden tot de conclusie dat Lee Harvey Oswald, werkzaam in het Texas School Book Depository (schoolboekenmagazijn) aan Dealey Plaza, de moordenaar was. Volgens het onderzoek van de Commissie-Warren handelde Oswald alleen, volgens het onderzoek van de Enquêtecommissie van het Huis van Afgevaardigden was er ten minste nog één andere schutter. De moord op Kennedy is nog altijd onderwerp van speculatie en heeft stof geleverd voor vele samenzweringstheorieën.

11 November 2013
Op elf november 1918 werd de tweede wereldoorlog officieel beëindigd door de ondertekening van de wapenstilstand.

08 November 2013
Op 8 november trok supertyfoon Haiyan over de centrale eilanden van de Filipijnse archipel en liet daarbij een spoor van dood en vernieling achter.
Volgens meteorologen is Haiyan nummer vier op de lijst van de krachtigste tyfoons aller tijden. Het zou ook de sterkste zijn die effectief aan land ging. Windstoten bereikten pieken tot 380 kilometer per uur. Dat is veel krachtiger dan orkaan Katrina die in 2005 New Orleans teisterde en ruim krachtig genoeg om glas te verbrijzelen en bomen te ontwortelen.

31 October 2013
Vandaag 60 jaar geleden op 31 oktober 1953 ging de allereerste uitzending van de voorloper van de VRT en BRT, namelijk de NIR, de lucht in. Het belangrijkste nieuws werd voorgelezen. De rest van het nieuws dat eerder gefimld was moest nog gemonteerd worden alvorens men het op televisie kon brengen. Bekende omroepers van de pioneerstijd waren o.a. Paula Semer en Jo Leemans.
In de beginperiode waren er amper 6.500 televisietoestellen in omloop. In 1962 was dat aantal al opgelopen tot één miljoen omdat veel mensen een televisietoestel kochten om grote momenten te kunnen live meemaken. In 1969 hebben zo heel wat kijkers rechtstreeks de eerste landing op de maan gezien.

30 October 2013
Vandaag is het 75 jaar geleden dat op 30 oktober 1938 het hoorspel "War of the worlds", bedoeld als Halloween special, werd uitgezonden op de radio. Het hoorspel was een bewerking van een roman uit 1898 van Herbert George Wells door Orson Welles. Omdat het hoorspel voornamelijk bestond uit nieuwsberichten die verslag uitbrachten over de (fictieve) invasie van op Mars door buitenaardse wezens waren veel luisteraars er van overtuigd dat het om een echte invasie ging.
Postnummers
Meteo
Krantenkoppen
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
Herfst
There is a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. {Steven Wright}