Welkom op Valvas.be
Welkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

12 December 2012
Kim Clijsters heeft op de ‘Kim Thank You Games’ in het Antwerpse Sportpaleis definitief afscheid genomen van het tennis.

De 29-jarige Limburgse speelde een enkelspel tegen de Amerikaanse Venus Williams, dat ze won met tweemaal 6-3.

Uiteindelijk moest Clijsters toch afscheid nemen met een nederlaag, want in een dubbelspel met de Française Amélie Mauresmo later op de avond waren Williams en Kirsten Flipkens te sterk.

Fans van Clijsters waren met duizenden naar het Sportpaleis afgezakt om haar er nog een allerlaatste keer te kunnen zien tennissen. Onder de aanwezigen waren Clijsters’ familie, prins Filip en prinses Mathilde, zangeres Natalia en Justine Henin.

05 November 2012
Barack Obama wint de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten na één van de spannendse verkiezingen ooit. Hij wint in de belangrijke strijdstaten Ohio, Iowa, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania en New Hampshire en haalt zo meer dan 270 kiesmannen binnen.
Op zijn Facebookpagina staat te lezen 'Four more years'. Op Twitter bedankte hij zijn kiezers met 'This happened because of you. Thank you,'.

14 October 2012
De Oostenrijkse Felix Baumgartner heeft vanuit een luchtballon op 39 km hoogte een ruimtesprong gemaakt.

Om zich te beschermen, droeg Baumgartner een ruimtepak. Het nadeel daarvan was dat hij zich slecht kon bewegen. Om achterom te kijken had hij spiegels op zijn handen. Baumgartner was in ongeveer vijftien minuten weer beneden. Hij behaalde een snelheid van wel 1342 kilometer per uur en was daarmee sneller dan het geluid. Na een kwartier stond hij weer met beide benen op de grond.

12 August 2012
Met een slotceremonie werden de Olympische Spelen in London officieel afgesloten.
De Sluitingsceremonie wordt verzorgd door Kim Gavin en zijn team en vindt op 12 augustus 2012 plaats. Bepaalde elementen zitten standaard bij elke sluiting van de Olympische Spelen:

Binnenkomst atleten
Eerst komen de vlaggendragers en vervolgens alle atleten het stadion binnen. De atleten lopen nu door elkaar als 'één natie.'

Vlaggen en toespraken
Na binnenkomst van de atleten hangen drie vlaggen aan de vlaggenmasten: de Griekse vlag, de vlag van Groot Brittannië en de vlag van Brazilië. De burgemeester van Londen geeft de Olympische Vlag terug aan de voorzitter van het Olympisch Comité en deze overhandigt de Vlag symbolisch aan de burgemeester van Rio de Janeiro. Met een slotspeech beëindigt de voorzitter de Olympische Spelen

27 July 2012
In Londen zijn vandaag de Olympische spelen geopend. Tijdens de ceremonie kwam zelfs mister Bean mee piano spelen. Gans de Britse geschiedenis werd op een prachtige manier uitgebeeld.

Op 27 juli 2012 begint het grootste sportfestijn ter wereld: de Olympische Spelen. Het is al weer de dertigste Olympiade. De openingsceremonie wordt verzorgd door Danny Boyle en zijn team en geeft een artistieke invulling van de cultuur van Londen en Groot-Brittannië. Bepaalde elementen zitten standaard bij elke opening van de Olympische Spelen:

Ontvangst van het staatshoofd van Groot Brittannië
Aan de ingang van het Olympisch Stadion zullen de voorzitter van het Olympisch Comité, Jacques Rogge, en de voorzitter van het Organiserend Comité, Sebastian Coe, het staatshoofd van Groot Brittannië, koningin Elizabeth, begroeten.

Parade van de atleten
Het hoogtepunt van de openingsceremonie is de binnenkomst van de deelnemende landen in alfabetische volgorde. Griekenland begint traditiegetrouw en Groot Brittannië komt als laatste land binnen.

Toespraken
Sebastian Coe, voorzitter van het Organiserend Comité, en Jacques Rogge, voorzitter van het Olympisch Comité, zullen na binnenkomst van alle teams toespraken houden. Het staatshoofd zal vervolgens de Olympische Spelen als geopend beschouwen.

Olympisch hymne wordt gespeeld en de Olympische vlag gehesen
Na de opening van de Spelen wordt de Olympische Vlag het stadion binnengedragen terwijl de Olympische hymne wordt gespeeld. De Olympische Vlag moet gedurende de hele Olympische Spelen wapperen aan een paal op een prominente plaats in het stadion.

Olympische eed
De vlaggendragers van alle landen vormen een cirkel rond het podium. Een deelnemende atleet, jury en coach van het gastland houden een punt van de Olympische Vlag met hun linkerhand vast en houden hun rechterhand omhoog en leggen de Olympische Eed af.

Fakkel en aansteken van Olympische Vlam
Tot slot wordt de fakkel het stadion binnengebracht en zal de Olympische Vlam ontstoken worden.


08 April 2012
Wielrenner Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) heeft op een fenomenale manier de 110de editie van Parijs-Roubaix gewonnen.

Hiermee heeft Boonen het record van Roger De Vlaeminck, die de kasseiklassieker vier keer won, geevenaard. Boonen is ook de eerste om in één jaar de E3-prijs in Harelbeke te winnen, Gent-Wevelgem, De Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix

25 March 2012
Vanacht om 02u00 start het zomeruur. We zetten de klok dan 1 uur vooruit naar 03u00.

Zondag 28 oktober draaien we om 03u00 de klok opnieuw één uur terug en begint opnieuw het winteruur.

20 March 2012
U had het allicht al gevoeld aan het zonnetje. De lente is in aantocht. En vandaag is het dan ook echt zo ver, de astronomische lente althans is officieel begonnen. Dinsdag 20 maart is volgens de astronomische kalender de eerste lentedag. Dat is het vroegste begin van de lente sinds 1896. De zon stond om 6.14 precies boven de evenaar. Die begindatum valt niet altijd op de 21e van de maand, zoals vaak wordt gedacht.

19 March 2012
Naar aanleiding van het busongeluk in het Zwitserse Sierre is er een dag van nationale rouw afgekondigd.
Om 11u zal in het hele land 1 minuut stilte worden gehouden. Om 11u01 zullen overal de klokken luiden en de sirenes loeien. De vlaggen zullen tot en met morgen overal halfstok hangen.

19 March 2012

In de nacht van dinsdag 12 maart op woensdag 13 maart  is in het Zwitserse Sierre een autobus met in totaal 52 personen frontaal gebotst op de wand van een tunnel.

Bij het tragische busongeluk in het Zwitserse Sierre zijn 22 kinderen omgekomen. Ook 4 begeleiders zouden het ongeval niet hebben overleefd. De kinderen afkomstig uit de Sint Lambertusschool uit Heverlee en 't Stekske uit Lommel waren er op skivakantie.

Postnummers
Meteo
Krantenkoppen
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
Meeuwen
You're almost as happy as you think you are.