Welkom op Valvas.be
Welkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

09 February 2012
In Nederland heerst ontgoocheling nu de voorzitter van de Vereniging van de Friesche Elf Steden beslist heeft dat er geen Elfstedentocht komt.
Het ijs is op een aantal plaatsen veel te zwak en bevat te weel wakken hoewel er met man en macht gewerkt is om alles in het werk te stellen het ijs te laten aangroeien. Zelfs het leger werd ingezet om het ijs sneeuwvrij te maken zodat de ijslaag kon verder aandikken. Doch tevergeefs.
De nuchtere Friesen laten het niet aan hun hart komen en geven de hoop alsnog niet op. De winter is immers nog maar net begonnen.

03 February 2012
De eerste sneeuw heeft voor heel wat verkeersellende gezorgd. Op het piekmoment stond er in België zo'n 1270 km file. Een triest nieuw record dat het record van februari 2010 verbreekt. Op heel wat plaatsen is er gewoon geen doorkomen aan. Vanaf de middag was de sneeuw al in Nederland van noord naar zuid doorgetrokken. Daarna trok de sneeuw verder over Antwerpen en de rest van Vlaanderen.Mensen die uit schrik amper sneller dan stapvoets durven rijden doen uiteraard de files nog toenemen. Zoals altijd is het raadzaam de weersvoorspelling in het oog te houden vooraleer u de baan op gaat.

20 January 2012
Aan alle bezoekers van Valvas een gelukkig en vooral gezond nieuw jaar 2012 gewenst.

07 December 2011
Sinterklaas brengt vandaag niet alleen speelgoed voor de kinderen maar eveneens een nieuwe regering onder leiding van Di Rupo. Na anderhalf jaar onderhandelen, 541 dagen toneel en drama hebben 8 partijen een communautair akkoord afgesloten en 6 partijen samen een regering gevormd.Di Rupo I heeft nog 2,5 jaar om het afgeslloten regeerakkoord uit te voeren. dat zal er voornamelijk in bestaan BHV te splitsen, asielbeleid bij te sturen, het gerecht te hervorem en te besparen.Di Rupo zei alvast "Wij drinken de staatsuitgaven terug". Santé!

31 October 2011
In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober gaan we terug over naar het winteruur. Om 03u00 wordt de klok een uur teruggezet naar 02u00. We kunnen m.a.w. een uurtje langer slapen.

31 October 2011
Steve Jobs, medeoprichter van het computerconcern Apple, is gisteren op 56-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al jaren met gezondheidsproblemen. Jobs was eind augustus teruggetreden als hoogste baas van Apple.

Jobs leed onder meer aan alvleesklierkanker. In 2009 had hij een levertransplantatie ondergaan. In juni van dat jaar ging hij weer aan het werk, maar begin 2011 trok hij zich om medische redenen opnieuw terug. Hij werd vervangen door Tim Cook, die hem uiteindelijk in augustus als CEO zou opvolgen.

Steve Jobs had op het einde van zijn leven spijt dat hij zich niet sneller had laten opereren om zijn kanker te behandelen. Dat vertelde Walter Isaacson, de biograaf van de overleden Apple-stichter, in het CBS-programma '60 Minutes'. Isaacson had ruim veertig interviews met Jobs, sommige zelfs vlak voor zijn dood.

'Hij stelde de operatie uit. Hij wilde niet dat zijn lichaam op zo'n manier misbruikt zou worden en wilde eerder alternatieve geneesmiddelen proberen. Zijn vrouw en kinderen trachtten hem op andere gedachten te brengen, wat na negen maanden uiteindelijk ook lukte. Maar toen was het al te laat. De pancreaskanker was al te ver uitgezaaid.'

05 July 2011
De Briste natuurfotograaf David Slater heeft tijdens een expeditie op het Indonesische eiland Sulawesi een niet alledaagse ervaring gehad met een groep makaken. Eén van de makaken ging er vandoor met zijn camera.Het duurde niet lang vooraleer de aap door had hoe het ding werkte en vervolgens begon foto's te maken waaronder ook een deel van zichzelf. De aap wist blijkbaar dat hij zelfs in de lens moest lachen toen hij foto's nam. De gemaakte beelden werden achteraf door Slater bewerkt en gecropped.

02 July 2011
In Brusselse ziekenhuizen is men verplicht nederlandstaligen in het nederlands aan te spreken. Dit is een oud zeer in Brussel waar men het niet zo nauw neemt met de taalwetten.Op de website van Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid kan men nu terecht om eventuele klachten te melden.

Meer info op www.zorg-en-gezondheid.be

30 June 2011
Vandaag start Rock Werchter editie 2011. Van donderdag 30 juni en met zondag 3 juli zullen zo'n tachtigduizend muziekfans de weide in Werchter overspoelen. Wat ooit begon als een dubbelconcert, toen nog eerst in Torhout en daags nadien in Werchter, is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaags muziekevenement dat tot de grootste van Europa behoort.

30 June 2011
In het casino van Knokke-Heist werd gisteren Justine De Jonckheere verkozen tot Miss België 2011.Een jaar lang mag zij de ambassadrice van België zijn. Justine is 18 jaar en afkomstige uit Wevelgem. Tot vorig jaar studeerde zij Rechten aan de Universiteit van Kortrijk. Ze zal dit jaar haar studies even aan de kant leggen om prioriteit te geven aan een jaartje als Miss België. De overgelukkige Justine wil er een maximum aan ervaringen uithalen.Haar eerste eredame werd Chloé Saive en Larissa De Castro mocht het lintje van tweede eredame in ontvangst nemen.
Postnummers
Meteo
Krantenkoppen
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
In de Rozenkrans
A truly wise person never plays leapfrog with a Unicorn.