Welkom op Valvas.be
Welkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

21 December 2023
Voor heel wat kinderen is Kerst vieren met pakjes geen evidentie, want 1 kind op 5 in ons land groeit op in armoede. Voor hen ligt er nooit of zelden een cadeautje onder de kerstboom. En daar wil JOE iets aan doen.Vorig jaar bezorgden we 25.000 kinderen een magische kerst, dit jaar doen we dat samen nog beter!Schenk een ‘Pakje van je Hart’ en koop een extra kerstcadeau voor een kansarm kind.
Tags: Pakje

11 September 2022
Remco Evenepoel heeft in de Vuelta, de ronde van Spanje, een reeks prachtprestaties neergezet en de eindoverwinning behaald. Het is 44 jaar geleden van in 1978 toen Johan De Muynck in de Vuelta de eindoverwinning behaalde dat een Belg een grote ronde won.

08 September 2022
Queen Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk is op 96 jarige leeftijd overleden. De Queen verbleef de laatste tijd op haar geliefde Balmoral Castle in Schotlaand. Elizabeth was van 6 februari 1952 tot haar overlijden op 8 september 2022 koningin van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.
Eerder vorig jaar in april was haar man Philip reeds overleden enkele maanden voor hij honderd jaar zou geworden zijn.
Zij was de langst regerende monarch en het langst regerende staatshoofd ter wereld.

06 August 2022
Geneticus Jean-Jacques Cassiman is op 79-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen longkanker overleden. Cassiman deed als geneticus, verbonden aan het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid, belangrijk genetisch onderzoek en was ook regelmatig te zien in de media in interviews over genetica.

Met zijn zus Emmy en zijn broer Guido richtte hij tijdens zijn studentenjaren het Trio Cassiman op. Ze speelden vooral volksmuziek en zogenoemde negrospirituals, religieuze muziek van Noord-Amerikaanse zwarte slaven.

14 July 2022
Op 15 juli 2021 trad de Vesder buiten haar oever en richtte grote schade aan in onder andere de steden Verviers en Pepinster. In de nacht van 14 op 15 juli was er een uitzonderlijke extreme regenval. Op woensdag 14 juli viel 200 millimeter regen op 24 uur. In de gemeenten langs de rivier de Vesder - Verviers (10 km stroomafwaarts), Pepinster (12 km), Trooz, Chaudfontaine (20 km stroomafwaarts) en Luik vielen een 38-tal doden.
De overstromingen zouden o.a. het gevolg zijn van het openzetten van de stuwdam van Eupen. Bevoegd Waals minister Philippe Henry (Ecolo) stelde dat vanaf woensdagnamiddag de stuwdam van Eupen geleidelijk is opengezet met elke 20 minuten 5 m3 per seconde meer. En hij zei dat op donderdag, om 3 uur ’s ochtends, de stuwdam 150 m3 per seconde loste.

12 July 2022
NASA heeft van op het Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland, de eerste beelden van de James-Webb telescoop vrijgegeven. Met de James-Webb telescoop wordt het mogelijk om nog meer gedetailleerde beelden van het heelal en het ontstaan er van te kunnen nemen. Het verschil in details ten opzichte van de voorloper, de Hubble telescoop, is opmerkelijk. De nieuwe telescoop kan tot 100 keer meer licht opvangen.

01 July 2022
De openingsrit van de Ronde van Frankrijk 2022 die plaatsvond in het Deense Kopenhagen is gewonnen door Yves Lampaert. De openingsrit was een tijdrit van van 13,2 kilometer in en rond de Deense hoofdstad Kopenhagen.

23 May 2022
Vanaf maandag 23 vervalt de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer. Vanaf dan zal men op trein, tram, bus en metro niet meer verplicht zijn het mondmasker te dragen. Dit werd afgelopen vrijdag op het overlegcomité beslist.
Helemaal afgeschaft is het mondmasker nog niet want op sommige plaatsen in de zorg blijft het dragen er van verplicht.

25 December 2021
Hoe zijn we hier geraakt? Zijn we alleen in het universum? Hoe zit het universum in elkaar?
De James Webb Space Telescope is een ambitieus ondernemen om op deze vragen een antwoord te vinden. De Webb telescoop bouwt verder op zijn voorgangers zoals de Hubble telescoop om de limieten van de menselijke kennis nog verder te verleggen. Met een camera die 100 keer meer gevoelig is voor licht dan die van zijn voorganger hoopt men informatie te vinden over de eerst gevormde galaxies meer dan 13,5 miljard jaar geleden.

28 April 2021
Michael Collins, geboren in Rome op 31 oktober 1930 is vandaag overleden in Naples (Florida).

Hij maakte in 1969 deel uit van de bemanning van de historische Apollo 11-vlucht waarbij zijn collega's Neil Armstrong en Buzz Aldrin afdaalden naar de Maan en Neil Armstrong als eerste man voet zette op de maan.
Collins was de piloot van de commandomodule die 60 keer rond de maan bleef cirkelen alvorens Armstrong en Aldrin weer aankoppelden aan de module.
Meteo
Krantenkoppen
Postnummers
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
Wizzou
The real art of conversation is not only to say the right thing at the right place but to leave unsaid the wrong thing at the tempting moment {Dorothy Nevill}