Trappistenbier is geen biersoort maar duidt op de afkomst wie het bier gebrouwen heeft. Het bier moet namelijk gebrouwen zijn door trappisten, monniken van de orde der cisterciënzers, wordt gebrouwen.
- "Achel" van de Sint-Benedictusabdij, ook wel de Achelse Kluis genoemd, in Hamont-Achel (Vlaanderen)
- "Chimay" van de Abdij Notre-Dame de Scourmont in Chimay (Wallonie)
- "Engelszell" van Stift Engelszell in Engelhartszell an der Donau (Oostenrijk)
- "La Trappe" van de Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland)
- "Orval" van de Abdij van Orval in Villers-devant-Orval (Wallonie)
- "Rochefort" van de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort (Wallonie)
- "Spencer" van de Saint Joseph's Abbey in Spencer (USA)
- "Tre Fontane" van de Abbazia Tre Fontane in Rome (Italië)
- "Westmalle" van de Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart in Westmalle (Vlaanderen)
- "Westvleteren" van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren (Vlaanderen)
- "Zundert" van de Abdij Maria Toevlucht te Zundert (Nederland)
Authentieke trappistenbier kan u herkennen aan het log. Meer informatie vindt u o.a. op de Wikipedia pagina.