WELKOM

Weynants NV is een groothandel in monastieke producten en richt zich in de eerste plaats op de verdeling van Trappistenbier in België en de export naar een aantal specifieke landen.

TRAPPISTENBIER

Iedere bierliefhebber heeft wel eens een Orval of een Tripel van Westmalle gedronken. Maar wat maakt van een bier nu een Trappistenbier?

Van alle bieren ter wereld zijn er namelijk maar een tiental die de naam ‘Authentic Trappist Product’ mogen dragen.

De naam kent zijn oorsprong in ‘La Grande Trappe’, de Franse abdij waar de orde der Trappisten of Cisterciënzers werd gesticht.

Trappistenbier wordt gekenmerkt door de ambachtelijke manier van brouwen en het smaakvolle karakter.

De benaming is beschermd en een bier is pas een erkende Trappist als door de Internationale Vereniging Trappist het logo ‘Authentic Trappist Product’ wordt toegekend en het bier dus aan drie criteria voldoet.

  • Het bier wordt gebrouwen binnen de muren van een trappistenabdij
  • De brouwerij geeft blijk van ondergeschiktheid t.o.v het klooster en het bier wordt gebrouwen door de monniken of onder hun toezicht
  • De brouwerij heeft niet als doel winst te maken. De inkomsten zorgen voor het levensonderhoud van de monniken en het onderhoud van de abdij en haar omgeving. Wat overblijft, schenken ze aan caritatieve doelen, sociale werken en mensen in nood.

ONZE TRAPPISTEN

GESCHENKVERPAKKINGEN

OVER ONS

Weynants NV is een groothandel in monastieke producten en richt zich in de eerste plaats op de verdeling van trappistenbieren naar oa drankenhandels in België, maar ook export naar het buitenland is één van de hoofdactiviteiten. Ons aanbod bestaat uit alle Belgische trappisten (met uitzondering van Westvleteren) én alle buitenlandse trappistenbieren.

Bovendien produceren we ook exclusieve geschenkverpakkingen die bestaan uit binnenlandse en/of buitenlandse trappisten.
Deze zijn een uitgelezen manier om kennis te maken met de verschillende soorten trappisten.

De huidige eigenaars van Weynants zijn Ludo en Bram. Maar noem hen gerust ambassadeurs! Ambassadeurs van hun eigen bedrijf dat ze met enorm veel passie leiden, maar ook ambassadeurs van de trappistenbieren. Ze dragen het verhaal van de monniken uit volgens de waarden van een echte trappist: sober, maar smaakvol !

Schol!

WIJ ZIJN DE EXCLUSIEVE IMPORTEUR VAN

ERDINGER

> OPEN DE WEBSITE

WIJ ZIJN DE EXCLUSIEVE VERDELER VAN

FORCE MAJEURE

> OPEN DE WEBSITE

EEN IMPRESSIE VAN ONS BEDRIJF

Ben je 18 jaar of ouder?