Welke werken wil je laten uitvoeren?

  • Renovatiewerken

    Bij een complete woningrenovatie is het uitgangspunt een een goed doordacht plan van aanpak.

  • Schilderwerken

    Schilderwerken zijn grofweg te onderscheiden in binnen- en buitenschilderwerken.

  • Dakwerken

    Onder dakwerken vallen onder andere dakrenovatie, aanleg van nieuwe daken, dakherstelling.

  • Isolatiewerken

    Door je woning te isoleren bespaar je op de stookkosten. Isoleer je spouw, vloer, of dak!

  • Gevelwerken

    Door gevelwerken te laten uitvoeren behoud je de optimale bescherming.

  • Tuinwerken

    Voor alle tuinwerken schakel je een aannemer in voor het beste resultaat.

Werken Antwerpen

Verbeter je woning met diverse werken! Op onze website vind je informatie over renovatiewerken, dakwerken, isolatiewerken, schilderwerken en gevelwerken. Deze werken dragen allemaal bij aan een optimale staat van je woning: je woning ziet er niet alleen netjes en verzorgd uit, maar verkeerd ook in goede staat. Welke werken wil jij laten uitvoeren?

Ben je op zoek naar een vakman buiten de provincie Antwerpen? Neem dan een kijkje op Bouwadviseur.be.


renovatiewerken

Renovatiewerken

Bij een woningrenovatie wordt je woning van top tot teen verbouwd. Bij renovatiewerken worden er zowel kleine als grote aanpassingen aan je woning gedaan, met als doel het verbeteren van de kwaliteit, uitstraling of het gebruiksgemak. Hoewel de indeling hetzelfde blijft en sommige materialen hergebruikt worden, is de uiteindelijke verandering toch enorm.

Er zijn veel verschillende renovatiewerken, zowel in en om het huis. Ook de grootte van deze werkzaamheden verschillen. Grote renovatiewerken zijn:

Keukenrenovatie: het vervangen van bijvoorbeeld de keukenkastjes, het aanrechtblad en de keukenapparatuur.
Badkamerrenovatie: het vernieuwen van onder andere het sanitair, badkamertegels en de badkamermeubels.
Gevelrenovatie: onder gevelrenovatie vallen werkzaamheden zoals het vervangen van kapotte gevelstenen, metselwerk herstellen of het laten plaatsen van nieuwe gevelbekleding.
Dakrenovatie: denk hierbij aan het laten reinigen van het dak, vervangen van de dakbedekking of het plaatsen van een dakkapel.

Naast de grote renovatiewerken zijn er ook kleinere werkzaamheden die ook onder renoveren vallen. Kleine renovatiewerken zijn:

Elektriciteitswerken: dit houdt het vernieuwen van de elektra in.
Metsel- en voegwerken: hieronder valt het herstellen of plaatsen van metselwerken en het herstellen van beschadigde voegen.
Isolatiewerken: het isoleren van (delen) van je woning.
Pleisterwerken: met pleisterwerken zorg je voor een strakke, egale afwerking van de muren. Ook stucwerk en het laten plaatsen van een sierpleister zijn opties.
Schilderwerken: het schilderen van zowel de binnen- als buitenkant van je woning.

Naast de grote en kleine renovatiewerken is het ook mogelijk om de gehele woning te renoveren: dit wordt ook wel totaalrenovatie genoemd. Bij een totaalrenovatie worden meerdere kleine renovatiewerken uitgevoerd. De delen die gerenoveerd worden, worden eerst teruggebracht in oude staat. Vervolgens wordt het opnieuw opgebouwd.

Wat kosten renovatiewerken?

De prijs voor renovatiewerken zijn van verschillende factoren afhankelijk, zoals het typerenovatiewerken, het gekozen materiaal en het tarief van de aannemer. De onderstaande tabel is gebaseerd op de gemiddelde prijzen van renovatiebedrijven inclusief btw.
Type renovatiewerken Gemiddelde prijs Omschrijving
Keukenrenovatie €900,- tot €2.000,- Een gemiddelde renovatie
Badkamerrenovatie €3.500,- tot €10.000,- Badkamer tot 10 m²
Gevelrenovatie €42,- Per m²
Dakrenovatie €50,- tot €100,- Per m²
Elektriciteitswerken €8.500,- Geheel nieuwe elektra
Metsel- en voegwerken €100,- €10,- Per m² voor metselwerken Per nieuwe voeg
Pleisterwerken €25,- Per m²
Schilderwerken €15,- tot €20,- per m²  
schilderwerken

Schilderwerken

Schilderwerken zijn op te delen in twee verschillende categorieën: buitenschilderwerk en binnenschilderwerk. Het schilderwerk bepaald voor een groot deel de uitstraling van je woning en de sfeer in huis. De mogelijkheden met schilderwerk zijn eindeloos. Meer over schilderwerken lees je op onze schilderwerken Antwerpen pagina.

Buitenschilderwerk Onder buitenschilderwerk wordt al het schilderwerk buitenshuis verstaan, zoals het schilderen van deuren, ramen en de gevel. Buitenschilderwerk heeft een belangrijke, beschermende functie. Het beschermt het hout tegen neerslag en vocht, waardoor het hout langer meegaat. Het buitenschilderwerk is ongeveer iedere 7 jaar aan vernieuwing toe.

Binnenschilderwerk Binnenschilderwerk is al het schilderwerk in huis, zoals het schilderen van muren, plafonds en de trap. Het schilderwerk in huis geeft sfeer aan de woning door middel van kleur. Hoewel binnenschilderwerk niet direct een beschermende functie heeft op muren en plafonds, heeft dit het op houten elementen zoals de trap of meubels wel. Deze elementen zijn gevoelig voor slijtage waardoor ook binnenschilderwerk om de zoveel jaar aan vervanging toe is.

Wat kosten schilderwerken?

De prijs van schilderwerken hangt af van verschillende factoren, zoals het tarief van de schilder, het type klus en de materiaalkosten. Voor complexe klussen zoals het schilderen van de trap of de ramen wordt vaak een prijs per m² gehanteerd. Voor eenvoudige klussen zoals het schilderen van muren, plafonds en gevels wordt een prijs per uur gerekend. Over het algemeen is buitenschilderwerk iets duurder dan binnenschilderwerk.

Type schilderwerk Gemiddelde prijs
Buitenschilderwerk €45,- tot €50,- per m² €40,- tot €50,- per uur
Binnenschilderwerk €30 tot €35,- per m² €35.- tot €40,- per uur
Grondverf €10,- tot €30,- per liter
Dekverf €15,- tot €40,- per liter
Overige benodigdheden zoals kwasten €50,-
Huur steiger €20,- per dag
dakwerken

Dakwerken

Je dak heeft een belangrijke functie: het beschermt tegen weersinvloeden en reguleert de binnen temperatuur. Zonder dak zou je woning geen warmte vasthouden. Het regelmatig laten uitvoeren van dakwerken zorgt ervoor dat je dak in optimale conditie blijft.

Dakwerken bestaan uit de volgende werkzaamheden:
Dakinspectie: de dakwerker inspecteert het dak nauwkeurig om zo eventuele beschadigingen op tijd te herstellen.
Dakonderhoud: met regelmatig dakonderhoud wordt de levensduur van je dak verlengt. Bij dakonderhoud wordt het dak geïnspecteerd, gereinigd en worden kleine reparties uitgevoerd.
Dakreiniging: de vorming van mos en algen tast de dakbedekking aan. Het verwijderen hiervan zorgt ervoor dat je dak minder snel beschadigd en dat je woning er netjes en verzorgt uitziet.
Dakherstelling: hieronder valt het uitvoeren van grotere reparaties, zoals het opsporen en oplossen van lekkage of het herstellen van de dakbedekking.
Dakrenovatie: wanneer je dak zo dusdanig beschadigd is dat een dakreparatie niet meer mogelijk is, wordt een dakrenovatie uitgevoerd: de dakbedekking wordt vervangen en de dakconstructie hersteld.
Dakisolatie: het isoleren van je dak. Dit kan zowel langs binnen als langs buiten. Dakisolatie langs buiten wordt vaak tijdens dakwerken geplaatst, omdat de dakbedekking dan toch al verwijderd is.

Op de dakwerken Antwerpen pagina lees je alles over dakwerken.

Wat kosten dakwerken?

Ook de kosten van dakwerken worden bepaald door diverse factoren, zoals het tarief van de dakwerken en de complexiteit van de klus. In de meeste gevallen wordt er een prijs per m² gerekend, maar soms wordt er ook gerekend met een uurtarief. Ook verschillen de materiaalkosten per type werkzaamheden.

Type dakwerken Gemiddelde prijs per m²
Dakinspectie €15,-
Dakonderhoud €12,- tot €20,-
Dakreiniging €5,- tot €30,-
Dakreparatie €130,- tot €420,-
Dakrenovatie €50,- tot €100,-
Dakisolatie €13,- tot €70,-
isolatiewerken

Isolatiewerken

Met een goed geïsoleerde woning bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening. Daarnaast draag je bij aan een duurzame wereld. Goede isolatie zorgt ervoor dat je weinig warmte verliest via bijvoorbeeld de muren en het dak. Hierdoor hoef je minder te stoken om een aangename temperatuur te behouden, waardoor je minder gas verbruikt. In de zomer werkt het andersom: met goede isolatie blijft je woning koeler.

Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren:
Spouwmuurisolatie
Muurisolatie
Gevelisolatie
Vloerisolatie
Dakisolatie
Isolatieglas

Op de isolatiewerken Antwerpen pagina lees je nog meer over isolatiewerken.

Wat kosten isolatiewerken?

Het isoleren van je woning kan je zo duur maken als je zelf wilt. De prijs van isolatiewerken wordt beïnvloed door het tarief van het isolatiebedrijf, de gekozen methode en het soort isolatiemateriaal.

Isolatietechniek Gemiddelde prijs per m²
Spouwmuurisolatie €12,- tot €25,-
Muurisolatie €10,- tot €40,-
Gevelisolatie €110,- tot €140,-
Vloerisolatie - Kruipruimte isoleren €10,- tot €40,- €13,- tot €45,-
Dakisolatie €25,- tot €70,-
Isolatieglas €40,- tot €100,-
Soort isolatiemateriaal Gemiddelde prijs per m²
Purschuim €25,-
Glaswol €7,50
Steenwol €8,50
EPS-parels €9,-
Isolatieplaten €12,-
gevelwerken

Gevelwerken

De gevel heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning en het heeft ook een belangrijke beschermende functie. Je gevel heeft veel te voorduren door weersomstandigheden. Het is dan ook niet gek dat gevelwerken regelmatig moeten worden uitgevoerd.

Gevelwerken bestaan uit de volgende werkzaamheden:
Gevelrenovatie: bij een gevelrenovatie worden alle beschadigde onderdelen aan de gevel hersteld. Naast de gevelstenen wordt ook het voegwerk vernieuwd. De schoorsteen en de raamdorpels worden ook zeker niet vergeten. Kortom: je complete gevel wordt vernieuwd.
Gevelreiniging: net zoals bij daken wordt ook de gevel aangetast door mos en algen, maar ook uitlaatgassen en salpeterzuur hebben zijn weerslag op de gevel. Wanneer deze vervuiling niet regelmatig wordt verwijderd, wordt de gevel poreus. Na een gevelreiniging ziet de gevel er weer als nieuw uit.
Voegwerken: het vervangen van beschadigde of poreuze voegen.
Gevelisolatie: ook via de gevel verliezen woningen veel warmte. Met gevelisolatie voorkom je dit. Tijdens een gevelrenovatie of het vervangen van de gevelbekleding kan gevelisolatie worden geplaatst.
Gevelbekleding plaatsen: het vervangen of plaatsen van gevelbekleding.

Meer leren over gevelwerken? Dat doe je op de gevelwerken Antwerpen pagina.

Wat kosten gevelwerken?

De prijs van gevelwerken wordt bepaald door het tarief van de gevelwerker, de materiaalkosten en het type werkzaamheden. Je kunt je voorstellen dat nieuwe gevelbekleding duurder is dan het herstellen van voegen.


Soort gevelwerken Gemiddelde prijs
Gevel impregneren €10,- per m²
Gevelreiniging €5,- tot €20,- per m²
Gevelisolatie €110,- tot €140,- per m²
Voegen verwijderen €30,- tot €50,- per m²
Nieuwe voegen Vanaf €10,- per m²
Gevelstenen vervangen €10,- tot €15,- per steen
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,-
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €50,- per m²

Hulp bij jouw project

Je bent handiger dan je denkt! Niet voor iedere klus in en rondom huis heb je een vakman nodig. Een overzicht van handige doe-het-zelf artikelen. Op Werken Antwerpen vind je altijd een oplossing voor jouw klus.

  • Spachtelputz aanbrengen

    Breng zelf spachtelputz aan, aan de hand van een aantal stappen.

  • Dakherstelling plat dak

    Last van een plat dak? Met deze tips voorkom je daklekkage en los je kleinere problemen zelf op!

  • Tuinonderhoud

    Een checklist voor het hele jaar. Het tuinonderhoud wordt een makkie!

  • Gevel reinigen

    Een schone gevel ziet er veel mooier uit en bovendien gaat je gevel langer mee. Lees hoe je dat voor elkaar krijgt.

  • Lavebo vervangen

    Vervang je verouderde lavebo. Handig stappenplan van A tot Z.

  • Kraan lekt

    Last van een lekkende kraan? Vervelend, maar goed zelf te herstellen!

  • Isolatiewerken ramen

    Last van tocht langs de ramen? Pas zelf isolatie toe en bespaar direct op de energiekosten.

  • Chapewerken

    Breng chape aan in de kelder aan de hand van een concreet stappenplan.