De voor- en nadelen van informatieschermen

Informatieschermen zijn tegenwoordig een algemeen beeld op openbare plaatsen, van bushaltes en treinstations tot winkelcentra en kantoorgebouwen. Ze vormen een snelle en gemakkelijke manier voor bedrijven en organisaties om met het publiek te communiceren, maar ze hebben ook hun nadelen. Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van informatieschermen.

Voordelen van informatieschermen

informatie schermenEen van de belangrijkste voordelen van een informatie scherm is dat ze snel en gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt. Dit is ideaal voor bedrijven en organisaties die tijdig informatie moeten verstrekken aan het publiek, zoals schemawijzigingen of last-minute aankondigingen. Bovendien kunnen informatieschermen worden geprogrammeerd om verschillende berichten weer te geven op verschillende tijdstippen van de  dag of de week, zodat u uw publiek effectiever kunt bereiken.

In vergelijking met andere vormen van reclame, zoals televisie- of radioreclame, zijn informatieschermen een relatief kosteneffectieve manier om uw doelgroep te bereiken. En omdat ze in drukbezochte gebieden kunnen worden geplaatst, bent u er zeker van dat u een maximale exposure voor uw boodschap krijgt.

Nadelen van informatieschermen

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van informatieschermen. Een nadeel is dat ze vaak worden genegeerd door voorbijgangers. In een drukke omgeving zijn mensen vaak te gefocust op hun eigen gedachten of taken om aandacht te besteden aan de berichten die op een informatiescherm worden weergegeven. En omdat informatieschermen meestal in drukbezochte gebieden staan, kunnen ze gevoelig zijn voor vandalisme of graffiti. Als ze niet goed worden onderhouden, kan een informatiescherm snel een doorn in het oog worden.

Informatieschermen kunnen een nuttig instrument zijn voor bedrijven en organisaties die snel en gemakkelijk met het publiek moeten communiceren. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik ervan, zoals het risico van vandalisme en het feit dat ze vaak worden genegeerd door voorbijgangers. uiteindelijk hangt het van uw specifieke behoeften en omstandigheden af of een informatiescherm geschikt is voor uw bedrijf.

Hoe kan motion design mijn bedrijf helpen?

Het zal u wellicht verbazen dat motion design uw bedrijf op verschillende manieren ten goede kan komen. Of het nu gaat om motion design marketing video’s of explainer animaties, het toevoegen van bewegende beelden kan helpen om de aandacht van uw publiek te trekken en uw boodschap beter over te brengen. In deze blogpost verkennen we enkele manieren waarop motion design uw bedrijf kan helpen slagen.

Vergroot de naamsbekendheid

Een van de voordelen van motion design is dat het de naamsbekendheid van uw bedrijf kan vergroten. Dit geldt vooral als u animatie verwerkt in marketingvideo’s of advertenties. Het zien van uw bedrijfsnaam en logo in beweging kan helpen om een blijvende indruk op kijkers achter te laten en de kans te vergroten dat ze zich uw merk later zullen herinneren. Als u bovendien zorgt voor een call-to-action (CTA) aan het einde van uw video, kunt u kijkers aanzetten tot actie, zoals het bezoeken van uw website of het volgen van u op sociale media.

Klantbetrokkenheid verbeteren

video marketingNaast het vergroten van de naamsbekendheid kan motion design ook de betrokkenheid van klanten bij uw bedrijf verbeteren. Dit komt omdat mensen eerder geneigd zijn aandacht te besteden aan informatie en deze te onthouden als deze op een aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd. Video’s en animaties met motion design zijn vaak opvallender en memorabeler dan statische afbeeldingen of tekst, wat betekent dat ze een effectief middel kunnen zijn om belangrijke informatie aan klanten over te brengen. Bovendien kan het toevoegen van een persoonlijk tintje met een vriendelijk personage of een voice-over helpen om klanten zich verbonden te laten voelen met uw merk.

Verkoop en conversie stimuleren

Uiteindelijk is een van de doelstellingen van de meeste bedrijven het stimuleren van verkoop en conversies. En gelukkig kan motion design hier ook bij helpen! Zo kan het gebruik van video testimonials van tevreden klanten een effectieve manier zijn om vertrouwen op te bouwen en anderen te overtuigen je product of dienst eens te proberen. Daarnaast kan een relevante CTA aan het einde van elke video kijkers eraan herinneren wat ze vervolgens moeten doen om te profiteren van uw aanbod (bijvoorbeeld: “Klik hier om nu te kopen!”). Door op deze manier gebruik te maken van motion design, kunt u uw bedrijf een grote impuls geven in verkoop en conversies.

Conclusie

Zoals je ziet kan het opnemen van motion design in je bedrijfsstrategie veel voordelen opleveren. Van het vergroten van de naamsbekendheid tot het stimuleren van verkoop en conversies, het toevoegen van bewegende beelden kan u helpen een breed scala aan doelstellingen te bereiken. Dus als u op zoek bent naar een effectieve manier om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen, overweeg dan te investeren in motion design!

Retail en online met elkaar combineren

Wanneer je als retail bedrijf in de moderne tijd wilt overleven, dan ontkom je er niet aan om ook online actief te zijn. Dit kan zo simpel zijn als ervoor zorgen dat je winkel online gevonden wordt wanneer mensen hiernaar zoeken. Je kunt echter ook beslissen om tevens goederen via het internet te verkopen.

Je hebt dan zowel een fysieke winkel, waar mensen goederen kunnen bezichtigen, en een webwinkel waar mensen goederen kunnen kopen zonder de deur uit te gaan. Er zijn vele verschillende manieren, zoals signage, waarop retail en online met elkaar te combineren zijn. We geven je graag twee voorbeelden die je als winkel eigenaar toe kunt passen.

Locatie vindbaar via het internet

winkel onlineHet minimale dat je als retail winkel moet doen is ervoor zorgen dat je locatie vindbaar is via het internet. Mensen gebruiken tegenwoordig geen telefoonboeken en Gouden Gidsen meer om bedrijven te vinden. In plaats daarvan zoeken mensen via het internet naar de locatie van een bedrijf in de buurt. Is een persoon bijvoorbeeld op zoek naar een elektronica winkel, dan pakt hij of zij de telefoon tevoorschijn en zoekt via Google waar de dichtstbijzijnde winkel is. Als bedrijf kan je hiervoor zorgen door een website te hebben en hier zoekmachine optimalisatie op toe te passen.

Producten fysiek en via het web verkopen

ecommerceJe kunt het combineren van retail en online ook nog een stapje verder nemen. In de concurrentiestrijd met de webwinkels kan je als fysieke retail locatie er ook voor kiezen om ook jouw producten via het internet te verkopen. Je combineert dan dus fysieke en web verkopen van je producten. Het doel hiervan is om het voor mensen zo makkelijk mogelijk te maken om spullen te kopen.

Mensen die graag eerst naar de winkel komen om een product vast te houden en uit te proberen die kunnen dit doen. Wil je liever het product meteen bestellen, zonder dat je hiervoor eerst de deur uit hoeft te gaan, dan kan je dit ook doen via de webwinkel. Een dergelijke constructie is vrij gemakkelijk op te zetten als bestaande retail winkel. Je hebt immers al personeel die bestellingen op kunnen nemen en een magazijn om producten op te slaan.

Renovatiewerken van het dak in Antwerpen

Een dak is zo’n onderdeel van een woning waar over het algemeen niet zoveel over wordt nagedacht. Het zorgt ervoor dat men droogt blijft en dat de woning warm blijft. Een dak is dan ook een zeer belangrijk onderdeel van een woning. Maar daar denken we over het algemeen niet zo over na.

dak problemen

Het doet zijn werk en zolang alles goed gaat, is iedereen blij. Maar zodra er problemen met het dak ontstaan, dan is het meestal ook direct goed fout. Er kunnen lekkages ontstaan in het dak welke natuurlijk veel problemen kunnen geven. Daar kunnen dakwerken specialisten natuurlijk bij helpen.

Nu is een natte vloer niet zo heel erg, maar wanneer ook de binnenmuren nat worden kan er een flinke klus aan zitten te komen. In zo’n geval is het uiteraard belangrijk om zo snel mogelijk het dak te laten repareren. Dat moge duidelijk zijn. Maar dit soort problemen kunnen voorkomen worden door het onderhoud van het dak of het vervangen ervan tijdig uit te laten voeren.

Plat dak

Bij een plat dak ontstaan er doorgaans meer en sneller problemen dan bij hellende dak met dakpannen. Een plat dak is dan ook meestal voorzien van bitumen, wat een materiaal is dat als het ware op het dak gebrand wordt. Het is een soort van teer. Doordat een dak plat is, blijven er vaak meer bladeren en water op liggen. Dit zien de professionals van dakwerken 2020ook regelmatig. Het zorgt ervoor dat lekkages en slijtage van de materialen sneller toeslaat. Regelmatig de bladeren van het dak halen is dan ook absoluut aan te raden wanneer u een plat dak heeft op uw woning.

Een hellend dak met dakpannen

Alhoewel er vaker problemen ontstaan bij platte daken, kunnen deze natuurlijk ook optreden bij hellende daken met dakpannen. Maar ook kiezen woning eigenaren ervoor om hun dakpannen te laten vervangen voor de uitstraling van hun woning. Na verloop van tijd zullen de dakpannen namelijk behoorlijk vies zijn geworden en dit doet afbreuk aan de uitstraling van de woning, voor hulp kunt u dakwerken inschakelen. Hiervoor kan een specialist in worden geschakeld, die de dakpannen komt vervangen. Deze persoon kan overigens ook helpen bij het repareren van het dak.

Een personenlift in een appartement

Wereldwijd en dus ook in België wordt steeds vaker de hoogte in gebouwd. Appartementencomplexen krijgen steeds meer verdiepingen waardoor de noodzaak voor een lift steeds groter wordt. Bovendien geeft een personenlift in een appartement het gebouw ook meer luxe en aanzien.

Zelfs als een gebouw namelijk maar uit drie verdiepingen bestaat zullen mensen die daar wonen het liefste de lift naar boven nemen in plaats van de trap. Meestal komen we namelijk niet met lege handen thuis en moeten we bijvoorbeeld een zware boodschappentas meerdere verdiepingen op de trap naar boven sjouwen. Een personenlift maakt deze taak een stuk makkelijker en vergroot daarmee het gemak waarmee gewoond kan worden. Nieuwe appartementen worden daarom steeds vaker dan niet van een lift voorzien.

In sommige appartementen is er zelfs een lift voor de auto’s. Bewoners kunnen hun wagen dan in de garage parkeren die onderdeel is van het appartement. Een Metalced Auto Lift kan er dan voor zorgen dat de wagens er kunnen komen. Dit gebeurd vaker bij relatief nieuwe gebouwen en is heel erg leuk om te zien, zo’n auto die in de lift zit. Je kunt er dan namelijk vaak zelf ook in blijven zitten.

Lift noodzakelijk bij hoge gebouwen

liftWanneer een appartementencomplex vijf of meer verdiepingen telt neemt de noodzaak voor een lift waarmee personen zich naar de verdieping waar zij wonen kunnen verplaatsen steeds meer toe. Vijf of meer verdiepingen met de trap naar boven lopen is namelijk een haast ondoenbare taak. Zeker als hierbij ook nog eens zware spullen mee naar boven genomen moeten worden.

Bij hoge gebouwen met appartementen is een personenlift daarom noodzakelijk. Door de toevoeging van een dergelijke lift aan een gebouw wordt ook de doelgroep van potentiële bewoners vergroot. Iets oudere mensen zullen namelijk niet graag op een hogere verdieping wonen wanneer deze alleen met een trap bereikt kan worden. Met een personenlift is het bereiken van het appartement echter een koud kunstje en hierdoor is een hogere verdieping geen probleem meer.

Stroomgebruik in een gemiddeld huishouden interessant voor zonnepanelen

De moderne tijd is natuurlijk zeer prettig. We hebben overal 24/7 toegang tot informatie via het internet. Ook zijn er in een woning vaan nog meer apparaten aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan televisie, dvd speler een spelcomputer etc. Allemaal zaken die een belangrijke rol in het dagelijkse leven spelen.

stroom gebruik

We gebruiken voor veel zaken elektriciteit in ons dagelijks leven.

Toch hebben al deze zaken wel elektriciteit nodig. En elektriciteit is natuurlijk niet gratis. Voor veel mensen speelt het een grote rol op de jaarafrekening van de energieleverancier. Natuurlijk is er ook nog gas, wat vaak nog een grotere kostenpost is op de energierekening. Er wordt echter steeds vaker voor het zelf opwekken van elektriciteit gekozen middels zogenaamde zonnepanelen, welke erg populair zijn.

Kent u iemand met zonnepanelen?

Misschien heeft iemand in uw familie of kennissenkring de panelen al op het dak laten plaatsen. Natuurlijk is dit niet goedkoop. Ten eerste moeten de zonnepanelen zelf betaald worden en daarnaast worden deze pv panelen vaak door een erkend installatiebedrijf geplaatst. Vaak betreft het een combinatie deal. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de zonnepanelen zelf te installeren, alhoewel dit niet zo vaak gedaan wordt.

De zonnepanelen kunnen in prijs verschillen. Er zijn zoals met veel goederen ook verschillende merken. Het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar de zonnepanelen die precies geplaatst worden. Er zijn onderzoeken gedaan en testen geweest naar welke panelen goed presteren. Dit is overigens ook voor de zonneboiler gedaan. De panelen schoonhouden is overigens ook erg belangrijk. Regelmatig schoonmaken wordt dan ook aangeraden. Er zijn speciale middelen beschikbaar om dit te realiseren. Uw installateur kan zich daar ook over adviseren en het onderhoud eventueel ook zelf uitvoeren.

Investering van de zonnepanelen terugverdienen

Met voldoende zon kunt u in uw eigen energiebehoefte voorzien. Zeker interessant. Wel is het natuurlijk belangrijk dat de investering eerst wordt terugverdiend. De investering terugverdienen neemt over het algemeen enkele jaren in beslag, maar daarna is de energie die wordt opgewekt compleet gratis! Hoe cool zou dat zijn! Sommige mensen hebben aan enkele panelen voldoende om zelf stroom op te wekken voor het gehele gezin. Het is uiteraard afhankelijk van uw huidige verbruik hoeveel panelen er nodig zijn om dit te evenaren. De installateur kan u hierbij helpen.

Nieuwe CV ketels

Zoals u wellicht weet heeft een nieuwe CV ketel interessante mogelijkheden. Het zorgt ervoor dat er minder gas verbruikt hoeft te worden. En dat kan de energierekening aanzienlijk drukken. Nieuwe technieken zorgen voor een betere verbranding. Wij vonden een leuke video met een uitleg.

Heb jij al zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn zeker interessant. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor. Voor de duidelijkheid: deze panelen kunnen dus op het dak worden geplaatst en kunnen electriciteit opleveren. Het kan interessant zijn om hier mee aan de slag te gaan.